به گزارش خبرنگار مهر، سید محسن دستور امروز د نشستی خبری به مناسبت هفته دولت در پاسخ به پرسش خبرنگار مهر مبنی بر کانون های تب برفکی درکشور و میزان تلفات این بیماری در سال های گذشته اظهار داشت: وضعیت تب برفکی در کشور مناسب است و فعلا کانون های بیماری در حالت عادی قرار دارند اما در مجموع هنگامیکه ویروسی در کشور وجود دارد احتمال بازگشت آن هست.
وی افزود: اگر دوباره قاچاق دام افزایش پیدا کند و بیماری از مرزهای کشور وارد شود احتمال اینکه با شیوع دوباره این بیماری مواجه شویم زیاد است.
رئیس سازمان دامپزشکی کشور با بیان اینکه همکاری های زیادی میان دستگاه های دولتی برای جلوگیری از قاچاق دام زنده و واکسیناسیون هدفمند در دامداری ها انجام گرفته است، بیان کرد: وقتی ویروسی شیوع پیدا می کند باید تمامی کشورهای منطقه برای مبارزه با آن اقدام کنند و نمی توان بدون آنها بیماری را ریشه کن و یا کنترل کرد.
دستور با اشاره به تلفات بیماری تب برفکی در کشور، گفت: در 5 ماهه سال 89 تعداد 28 هزار و 487 راس تلفات دام سبک داشتیم در حالیکه این رقم در 5 ماهه ابتدای سال 90 به 748 مورد کاهش یافت همچنین در همین تاریخ در سال 89، 2 هزار و 610 راس گاو بر اثر بیماری تب برفکی تلف شدند که این تعداد در 5 ماهه ابتدای امسال به 332 مورد رسید.
وی افزود: در 5 ماهه ابتدای سال 89 تعداد همه گیری ها در دام سبک، 2 هزار و 116 راس بود که در 5 ماهه امسال به 181 مورد رسید همچنین در دام سنگین یک هزار و 561 واحد آلودگی در دام های سنگین داشتیم که در 5 ماهه امسال به 520 مورد رسید.
دستور در پاسخ به پرسش دیگر خبرنگار مهر درباره باقیمانده سموم و آلودگی ها در شیرخام اظهار داشت: با اجرای طرح پایش باقیمانده های داروهای دامپزشکی و فلزات سنگین و دیگر موارد آلودگی در سال 88 و 89 به این نتیجه رسیدیم که استانداردهای شیرخام از نظرباقیمانده سموم بطور متوسط بالای 95 درصد با ضوابط بین المللی و اتحادیه اروپا برابر است.
ریشه کنی طاعون گاوی در کشور
رئیس سازمان دامپزشکی با بیان اینکه در سال بیش از یک میلیون قطعه جوجه ریزی در کشور انجام می گیرد، بیان کرد: در مجموع بیش از 18 هزار واحد مرغداری در سطح کشور وجود دارد که اکثر این واحدها پروانه دار هستند و زیر نظر سازمان دامپزشکی فعالیت می کنند.
وی با اشاره به این موضوع که بیش از 4 میلیون و 300 هزار کلنی زنبور عسل و 8 هزار مرکز تکثیر و پرورش آبزیان و 475 کشتارگاه دامی و 215 واحد کشتارگاه طیور تحت نظارت سازمان اداره می شوند، بیان کرد: یک هزارو 150 مرکز جمع آوری شیر هم تحت نظارت سازمان فعالیت می کنند و تقریبا سازمان بر 75 هزار مرکز عرضه فرآورده های خام دامی و 345 مرکز بسته بندی فرآورده خام دامی و 300 کارخانه خوراک دام و طیور نظارت دارد.
دستور افزود: بیش از 140 کارخانه تولید دارو و فرآورده های بیولوژیک درکشور فعال هستند که قالب سرمایه گذاری در این کارخانه ها از سوی بخش خصوصی انجام گرفته است و از سوی سازمان بر عملکرد آنها نظارت می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی درخصوص آبزیان و نظارت سازمان بر فعالیتهای آنها گفت: در حال حاضر بیش از 12 هزار شناور صیادی و حدود 60 اسکله صیادی زیر نظر سازمان به کار صید می پردازند.
وی درباره ریشه کنی طاعون گاوی در کشور، اظهار داشت: سال 2011 سال جهانی ریشه کنی طاعون گاوی بود که کشور ما تقریبا از 3 سال پیش گواهی عاری از طاعون گاوی را از مجامع بین المللی گرفته بود و امسال هم این ریشه کنی بصورت رسمی از سوی سازمان جهانی بهداشت دام و فائو اعلام شد.
واگذاری کمیسیون دامپزشکی کشورهای عضو اکو به ایران
دستور به برگزاری اجلاس OIE با حضور 37 کشور خارجی در اواخر آبان ماه اشاره کرد و گفت: این اجلاس در حوزه دامپزشکی اهمیت زیادی دارد و منجر به روابط گسترده دامپزشکی و ارتباط مسایل بهداشتی و مرتبط با مباررزه بیماری ها و بهبود فعالیت های دامپزشکی در این حوزه می شود.
رئیس سازمان دامپزشکی با اشاره به مسئولیت ایران برای کمیسیون دامپزشکی کشورهای عضو اکو، بیان کرد: این مسئولیت سال گذشته به ایران واگذار شد و سازمان ضمن آنکه پیگیر تشکیل دفتر این کمیسیون است امسال برای شروع کار 2 دوره آمورشی و همکاری منطقه ای بین 10 کشور عضو برگزار می کند.
وی در رابطه با افتتاح پروژه های سازمان در هفته دولت، افزود: در هر استان بطور متوسط بین 5 تا 7 پروژه افتتاح می شود که مربوط به کشتارگاه ها، مراکز فعالیت در حوزه درمان و پیشگیری از سوی بخش خصوصی است.
دستور درباره زمان عرضه مرغ بسته بندی در تهران اظهار داشت: در حال حاضر در تمامی استان ها مرغ بصورت بسته بندی عرضه می شود اما در تهران هنوز به طور کامل به اجرا نرسیده است البته از یکماه و نیم قبل سازمان با همکاری سازمان میادین شهرداری تهران، مرغ را بصورت بسته بندی در این مراکز عرضه می کند.
رئیس سازمان دامپزشکی درخصوص عرضه مرغ بدون آنتی بیوتیک گفت: در حال حاضر در 13 استان پروژه هایی برای مرغ بدون آنتی بیوتیک به اجرا رسیده است و واحدهایی هم این روش را اجرا می کنند.
وی با بیان اینکه در قالب ردیف بودجه ای 5 میلیارد تومان اعتبار برای مبارزه با آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان اختصاص یافته است، گفت: اگر بودجه بیشتری هم نیاز باشد دولت از محل اعتبارات به این پروژه ها اختصاص می دهد.
نظر شما